NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
​Tuinverlichting  wordt steeds slimmer
De juiste verlichting doet wonderen voor een tuin.

​Tuinverlichting wordt steeds slimmer

Een mooi verlichte buitenruimte zorgt voor sfeer, veiligheid en vooral meer genot. Dankzij de introductie van 12 volt led-buitenverlichting zijn de lampen veiliger en bovendien eenvoudig te installeren, maar daar houden de ontwikkelingen niet op. Lightpro is een uitstekend voorbeeld van de slimme tuinverlichting van nu en straks. 

Het high-end merk voor de professional dankt zijn succes aan de kwalitatieve 12 volt verlichting die kracht, veiligheid en innovatie weet te combineren. De wandlampen, staande lampen, spots uplights en decklights van het Hengelose bedrijf zijn grotendeels dimbaar en laten elk gewenst tuinelement voor het voetlicht treden. Wendy Beukers is manager marketing en communicatie bij Techmar en vertelt hoe de ontwikkelingen bepaald niet stilstaan. 

Gemak van installeren

“Voor ons zijn gebruiksgemak en veiligheid altijd ontzettend belangrijk geweest. Dat zie je terug in onze keuze voor laagspanning. Hierdoor is er bij de aanleg geen specialistische elektronische kennis nodig en kan een hovenier de verlichting zelf aanleggen.” Dankzij de bekroonde female connector wordt alle benodigde verlichting eenvoudig aangesloten. Aftakkingen maak je met de male connector. “De laagspanning is niet alleen veilig bij installatie, maar ook daarna, als er bijvoorbeeld honden of spelende kinderen in de tuin zijn.”

Deze Tiga downlighter zelf is nauwelijks zichtbaar, het effect des te opvallender.

Slim, slimmer, slimst

Maar de techniek staat niet stil: twee jaar geleden gaf de Lightpro Switch het startsein voor SMART. De Lightpro Switch is een smartaccessoire dat met een app bestuurd wordt en simpelweg wordt toegevoegd aan een nieuw of bestaand Lightpro systeem. Slimme verlichting bij Lightpro heeft een flinke doorontwikkeling meegemaakt en dit jaar lanceert het merk de eerste producten van een compleet nieuwe smart-lijn. De lampen werken op het Zigbee platform waar ze geïntegreerd kunnen worden met andere Zigbee gestuurde producten, maar denk ook aan het verbinden met bewegingsmelders of een beveiligingscamera. “De lampen kunnen elke gewenste kleur aannemen en zijn dimbaar, dus bieden ze voor iedere tuin het juiste licht. Subtiel licht op de juiste plaats laat een tuin en de natuur in hun waarde; dat is ook slim.” 

De lampen van de Eros lijn: ontworpen om op te vallen.

Onopvallend opvallend

Wendy Beukers ziet, naast slimmere technologie, meer aandacht voor het uiterlijk van de lampen. Soms onopvallend, soms juist lampen die gezien mogen worden. Voor wie de paden wil zien maar de lampen niet, is er de Tiga downlighter. 

De onopvallende lampjes worden langs het pad gestoken of aan de muur gehangen en gaan volledig op in de omgeving. De driehoekige Tiga corner is ideaal om onder veranda’s of in vlonderplanken te bevestigen. 

De lampen van de Eros lijn, daarentegen, zijn juist ontworpen om op te vallen. “De filament lichtbronnen hebben dankzij de spiraal het uiterlijk van een industriële gloeilamp en sluiten helemaal aan bij de industriële trend. Mooi in combinatie met bijvoorbeeld plantenbakken in cortenstaal. Er kan zoveel meer dan mensen vaak denken, en het einde van de ontwikkelingen is nog lang niet in zicht.” 

Benieuwd naar de mogelijkheden van slimme tuinverlichting? Neem contact op met Lightpro of bezoek stand 232 op de Groene Sector Vakbeurs op 8, 9 en 10 maart 2022.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details