NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Uitgebreider gamma voor nog bredere service
Sinds 1 januari is Firma Beel de trotste verdeler van XCMG minigravers, hoogtewerkers en verdichtingsmaterieel.

Uitgebreider gamma voor nog bredere service

Sinds 1 januari is Firma Beel de trotste verdeler van XCMG minigravers, hoogtewerkers en verdichtingsmaterieel. Een strategische en zeer berekende zet van de gerenommeerde importeur uit Wortegem-Petegem. “Gezien de herstructurering van het bedrijf en de drang naar een nog betere en bredere service voor onze klanten, is dit een logische stap”, aldus Kurt De Vriese, product manager bij Firma Beel.

Om de groei van het bedrijf te bestendigen en de leverbetrouwbaarheid naar de klanten te kunnen blijven garanderen, verdeelt Firma Beel naast het gamma Hitachi minikranen sinds begin dit jaar ook een tweede merk minikranen: XCMG. Hiervoor werd een exclusieve overeenkomst afgesloten met XCMG, wereldwijd de derde grootste leverancier van grondverzetmachines. Dit bedrijf met Europese zetel en R&D afdeling in Düsseldorf (Duitsland) is in 183 landen actief met 38.000 werknemers, 14 fabrieken en 6.000 service punten. Kurt De Vriese: “En we beperken ons niet enkel tot de minigravers, maar voegen ook hoogtewerkers en verdichtingsmaterieel toe aan ons gamma.”

Alle XCMG minikranen worden standaard met vijf jaar garantie/10.000 u geleverd.

Uitgebreid marktonderzoek

Door de aanhoudende leveringsproblemen, waarmee de hele sector te kampen krijgt, ging Firma Beel op zoek naar een manier om dat probleem aan te pakken. “We scanden de markt op zoek naar mogelijkheden”, vertelt Kurt De Vriese. “En zo zijn we na een stevig marktonderzoek van een klein een jaar bij XMGC uitgekomen. We zijn dus duidelijk niet over één nacht ijs gegaan. Zo kregen we tientallen machines over de vloer, die we ontleed hebben om een zicht te krijgen op de componenten, en uit die studie bleek dat de componenten van XCMG het best gekend zijn door onze techniekers. Op die manier kunnen we de kwaliteit voor onze klanten blijven garanderen. Bovendien heeft XCMG niet te kampen met de gekende leveringsproblemen. Dus is dit voor ons een heel belangrijke stap in de goede richting.”

De zeer lange traditie van beide bedrijven (XCMG sinds 1943 en Firma Beel sinds 1932) indachtig, blijft Firma Beel garant staan voor continuïteit en de gekende baseline Power of Service. Kurt De Vriese: “XCMG is daarbij een kwaliteitsvolle partner die ons groeiverhaal in België verder ondersteunt. In Europa is het merkt nog niet alom gekend, maar wereldwijd is XCMG de derde grootste speler en in China zelfs de nummer één. Die Chinese technologie, waarover vroeger eerder argwanend werd gedaan, is vandaag aan een serieuze opmars bezig in Europa.”

De zeer lange traditie van beide bedrijven (XCMG sinds 1943 en Firma Beel sinds 1932) indachtig, blijft Firma Beel garant staan voor continuïteit en de gekende baseline Power of Service.

XCMG en Hitachi

Alle XCMG minikranen worden standaard met vijf jaar garantie/10.000 u geleverd. Kurt De Vriese: “En voor onze Hitachi machines, waarvan we al jaren een trotse verdeler zijn, is er standaard één jaar fabrieksgarantie. Ook op Hitachi blijven we uiteraard 100% focussen. Wat dat betreft zien we XCMG eerder als een aanvulling én een mogelijkheid om nieuw cliënteel aan te spreken. Met name klanten die eerder occasioneel een minigraver gebruiken en dus op zoek zijn naar een ideale prijs-kwaliteit in dat segment. Intern hebben we de structuur ook duidelijk opgesplitst. Een team, inclusief techniekers, dat zich focust op XCMG, en een team dat uitsluitend bezig is met het Hitachi-verhaal.”

De beslissing om XCMG te verdelen, legde Firma Beel geen windeieren. “We zijn nu een kwartaal ver en we leverden al tientallen machines. Het zit dus heel hard in de lift en hebben duidelijk de juiste beslissing genomen. Bovendien krijgen we van de gebruikers alleen maar positieve signalen”, besluit Kurt De Vriese.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details