Dit artikel is ook in het Nederlands beschikbaar, klik op de button hieronder om naar dit artikel te gaan
Ga naar artikel
Cet article est également disponible en français, cliquez sur le bouton ci-dessous pour accéder à cet article
Aller à l'article
Uitwisselen van ervaring en kennis is een noodzaak geworden - Keep it Green

NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Uitwisselen van ervaring en kennis is een noodzaak geworden
De machinevoorstelling en rondgang op het nieuw ingezaaide terrein van Beveren werden gesmaakt.

Uitwisselen van ervaring en kennis is een noodzaak geworden

Studiedag ‘sportvelden’ 15 juni 2023 (Beveren) groot succes

Het is tegenwoordig geen gemakkelijke opdracht om verantwoordelijke te zijn voor een voetbalveld of sportcomplex. Er is alsmaar minder tijd om een veld opnieuw klaar te maken voor het volgend seizoen, en de verwachtingen worden steeds hoger. Af en toe met minder middelen en budget, dát ook.

Vandaar de noodzaak van uitwisselen van ervaring en kennis. Dit was dan ook de opzet van deze studiedag. Geen commercieel gedoe, enkel uitwisseling van ervaring en kennis. En het was dan ook een succes.

Belang van grondstalen en wateranalyse

De aftrap gebeurde door Stan Deckers van de bodemkundige dienst van België, die op een heel deskundige manier het belang van grondstalen aangaf voor de sportveldverantwoordelijke. Het is immers de enige manier om inzage te krijgen van wat er in de grond beschikbaar is, en dus de bemesting hierop aan te passen. Ook voorbeelden van het belang van wateranalyse om bepaalde problemen in de grasmat te kunnen terugbrengen naar bijvoorbeeld overmaat aan sporenelementen of de oorzaak van een te hoge pH in de grond.

Verschillende sprekers kwamen aan bod om hun ervaring en kennis te delen.

Verhoogde efficiëntie en waterbesparing

Paul Dupas van ICL ging verder in op de randvoorwaarden van watergift, tijdstip en frequentie om te komen tot een verhoogde efficiëntie voor het gras en toch waterbesparing. In het kader van de klimaatverandering werd ook een zijsprong gemaakt naar de mogelijkheden met zonnebrandcrème van groene kleur en hoe deze toe te passen.

Beregeningsinstallatie

Raf Bresseleers van Hydroplan gaf met behulp van heel duidelijke schema’s en cijfermateriaal aan wat de professional van een bestaande beregeningsinstallatie kan verwachten en wat verbeterpunten zijn. Bovendien werden heel wat ‘tips & tricks’ gegeven om de installatie te optimaliseren.

Onkruiddruk en plagen

Vervolgens bracht Ronny Lambrecht van Groenservice enkele pistes van hoe om te gaan met onkruiddruk en plagen op een chemie-vrije manier. Er zijn mogelijkheden maar ook behoorlijk wat beperkingen. Tot slot was er de machinevoorstelling en rondgang op het nieuw ingezaaid terrein van Beveren. Al bij al een zeer geslaagde studiedag, waar de afwezigen echt ongelijk hadden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details