NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Wel onderhoud bij all-season meubels

Wel onderhoud bij all-season meubels

Materiaal blijft gevoelig

De herfst is een natte periode en de winter kent vorst perioden. Ook sneeuw en ijs kan lang op tuinmeubels blijven liggen. Voor hout, geverfd metaal en rotan betekent dat een aanslag op het materiaal. Hout kan werken zodat plankdelen krom gaan staan, verf kan bladderen en rotan kan breken. Zelfs kunststof kan verkleuren en grauw worden. Wicker is ook een kunststofvezel wat kan verkleuren en verslappen of zelfs breken. Ook aluminium kan verweren en door vuil zwart worden.

Regelmatig schoonmaken

Het begrip all-season mag dus wel met een korreltje zout genomen worden. Zelfs van de felle zon worden meubels niet fraaier. Uv-licht brengt eigenlijk meer schade dan vocht. Tuinmeubelen worden door fabrikanten beschermd, maar dat betekent niet dat er geen onderhoud moet worden gedaan. Om lange tijd plezier te hebben van tuinmeubels moeten ze op de juiste wijze worden behandeld en regelmatig worden schoongemaakt.

Hardhout tuinmeubels

Teakhout wat op de juiste wijze behandeld is bij de fabricage van de meubels kunnen 25 jaar mee gaan. Hout dient eigenlijk twee keer per jaar behandeld te worden bij voorkeur in het voorjaar en einde van het zomerseizoen. Na het schoonmaken met groene zeep dient het hout gedroogd te worden. Er zijn speciale teakcleaners voor extreme vervuiling. Breng twee lagen teakolie of impregneer protector. Het hout is zo vooral beschermd tegen schadelijke Uv en gaat vergrijzing tegen.

Gevlochten meubels

Wicker meubels zijn vervaardigd van kunststofvezels die gevlochten worden. Er zijn wel veel kwaliteit verschillen in wicker meubels. Dit hangt met name van de manier van vlechten en het gebruik van een ronde of platte draad. Een platte draad is een stuk dunner en dus gevoeliger voor breuk. Kunststof is het meest gevoelig voor Uv-licht en vuil. Hiervoor is er een speciale protector die het vlechtwerk beschermt tegen verkleuring en bovendien vuilafstotend is.

Hout en wicker worden als materiaal het meest gekozen voor tuinmeubels. Met de nodige zorg gaan de meubels lang mee. Gebruik je de meubels een tijd niet, dek ze dan af met een speciale beschermhoes of zet de meubels op een droge plek.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details