NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Winsol op R+T goes digital 2021
Pergola Z!P CUBE met plat dak, led verlichting en sfeerwanden (screen + Ambiente lamellenwand met led verlichting).

Winsol op R+T goes digital 2021

In 2021 zet Winsol 3 nieuwe zonweringsoplossingen in de markt. We stellen ze graag internationaal voor via onze stand op de digitale editie van R+T (22 tot 25 februari 2021). Uiteraard zullen ook onze award-winning producten zoals de Pergola SO! en SolarFix screens op zonne-energie aanwezig zijn op de Winsol stand. 

R+T Premium Design Package 

Winsol zal dankzij het ‘Premium Design Package’ maximaal aanwezig zijn op de digitale beurs. Een virtuele stand met een deel van onze producten (zie verder), links naar de website, video’s, afbeeldingen en brochures, chatfunctie en avatars van onze sales om mee in dialoog te gaan. 

2x genomineerd voor de R+T Innovation Award 

Daarnaast dingen we met onze innovaties SolarShutter en SolarFix ook mee aan de R+T Innovation Award. De winnaars worden bekend gemaakt op 22 februari, dag 1 van de beurs. 

De SolarShutter rolluiken op zonne-energie zijn genomineerd in de categorie ‘Rolluiken’. Het gamma SolarFix screens op zonne-energie in de categorie ‘Doekzonwering’. Met de SolarFix wonnen we ook al de Red Dot Design Award. 

Pergola Z!P en Z!P CUBE 

Deze nieuwe terrasoverkapping met doek is beschikbaar met een hellend dak met geïntegreerde regenafvoer (Z!P) of een plat dak als zonnewering met een moderne look (Z!P CUBE)

Dankzij het gamma sfeerwanden (o.a. outdoor gordijnen, Ambiente lamellenwand, steellook glaswand, houten schuifwand,…) passen de Winsol pergola’s bij elke bouwstijl. Liever een warmere look? De profielen kunnen ook afgewerkt worden in 1 van de 3 houtlookafwerkingen (eik natuur, eik lichtgrijs en eik donkerbruin). 

Design is een belangrijk aspect van alle Winsol producten. De Pergola Z!P heeft een afwerking zonder zichtbare vijzen, stevige 90 mm palen voor een grotere uitval en een minieme, verwaarloosbare ruimte tussen kast en muur. 

Pergola Z!P CUBE met plat dak, led verlichting en sfeerwanden (screen + Ambiente lamellenwand met led verlichting).

Qua verlichting stellen we ook niet teleur. Led strips rondom rond met dimbaar warm of regelbaar warm-koud licht. De dwarsbalk zorgt niet alleen voor extra stabiliteit bij grote afmetingen, maar kan ook uitgerust worden met spots en led strips als extra direct licht of als gezellige witte of RGB sfeerverlichting. 

De Pergola Z!P bedien je via Casambi-app op smartphone of tablet, of via de verlichte design drukknoppen in de paal. Verder kunnen we de Z!P ook uitvoeren met stopcontacten, usb 

laadpoorten, infraroodverwarming, Bluetooth speakers en regen-, wind- en zonnesensoren. Net zoals bij de Pergola SO! stelden we ook optiepakketten (Cosy, Chic en Star) samen. 

En tegen de laagstaande zon voorzien we een volant-plus op zonne-energie! De 2 zonnepanelen werden discreet in de voorlijst geïntegreerd volgens het ‘SolarFix Black Belt’-principe. Links en rechts een zonnepaneel met een zwarte band als esthetische verbinding tussen de 2 panelen. 

Sterkere knikarmen voor Winsol luifels 

De knikarmen van luifels moeten steeds beter presteren door o.a. grotere afmetingen, een grotere uitval, zwaardere doeken en klimaatveranderingen. Daar biedt Winsol in 2021 een oplossing voor aan: 2 nieuwe knikarmen met een langere levensduur, meer cycli, een hogere windbelasting én 2 led strips in de arm voor extra directe verlichting. 

Nieuwe knikarm met 4 zelfsmerende staalkabels.

De 1ste arm bevat dubbel zoveel staalkabels in vergelijking met de Winsol standaardarm. Bovendien zijn de kabels ook zelfsmerend waardoor het in- en uitklappen van de luifel veel soepeler en zonder weerstand verloopt. Naast de 4-voudige kabelarm is ook de Powerband-arm met ‘Dyneema’-stof nieuw. De geweven kunststof in de arm zorgt voor een 10x langere levensduur. Beide armen zijn bestand tot 6 Beaufort (windklasse 3) en toepasbaar op de Winsol luifels Squaro, Linasol, Lumisol en Luno. 

Nieuwe knikarm met ‘Dyneema’-Powerband.

Verder zorgen de nieuwe armen ook voor een betere doekspanning, hogere doorloophoogte (50 % kleinere ellebooghoek) en zijn grotere overspanningen mogelijk. De optionele led verlichting in de arm kan ook achteraf toegevoegd worden (on/off of dimbaar warm of regelbaar warm-koud wit). 

SolarShutter, rolluiken op zonne-energie 

De 3de innovatie die we op R+T voorstellen is het SolarShutter gamma. Deze voorzetrolluiken op zonne-energie met rechte kast en 2 geïntegreerde zonnepanelen is een duurzame en snelle renovatieoplossing. Het design en de prestaties zijn gebaseerd op de Winsol SolarFix screens (Red Dot Award Winner 2020). 

SolarShutter voorzetrolluiken op zonne-energie: renovatieoplossing, maar ook geschikt voor nieuwbouwprojecten.

2 zonnepanelen, 4 Ah batterij met grote opslagcapaciteit, lange levensduur, meer cycli en 4 designafwerkingen

• Standard symmetrisch: zonnepaneel links en rechts 

• Standard asymmetrisch: beide zonnepanelen links of rechts 

• Black Belt: de zonnepanelen zijn verbonden met elkaar via een zwart profiel 

• Colour: de zonnepanelen zijn bedrukt in dezelfde kleur als de kast 

De SolarShutter is beschikbaar in 5 kastdieptes. Dankzij de XSMAX kast met kleinere motor en ander type oprolas krijgen we 40 % extra oprolhoogte. Groter rolluiken in een kleinere kast dus. 

Subtiel geïntegreerd zonnepaneel in de kast.

SolarFix, screens op zonne-energie 

Vorig jaar gelanceerd en ondertussen een bestseller in het Winsol gamma. Deze voorzetscreens met 2 geïntegreerde zonnepanelen werken uitsluitend op groene zonne-energie en zijn daardoor een duurzame manier om het huis koel te houden tijdens warme dagen. Dankzij de 90 mm rechte kast past de SolarFix in de dag van de meeste woningen waardoor deze niet uitsteekt in de gevel. Bovendien is de onderlat volledig verborgen in de kast, waardoor er geen lichtinval verloren gaat. Een esthetisch en strakke oplossing. 

SolarFix kast 90 mm is volledig weggewerkt in de dag van de woning.

De SolarFix is voor grotere ramen ook beschikbaar met een 110 mm kast en bevat een krachtige 4 Ah batterij met een lange levensduur. De zonnepanelen kunnen op 4 manieren afgewerkt worden (Standard symmetrisch of asymmetrisch, Black Belt of Colour, zie afwerkingsmogelijkheden SolarShutter hierboven). 

Meer info op winsol.be

Pergola SO! 

De Pergola SO! is met haar design, features, smartphonebediening en automatische lamellen een populair Winsol product én winnaar van een Red Dot Design Award in 2019. Deze mag dus niet ontbreken op R+T. 

Na de succesvolle lancering in 2018 voegden we in mei 2020 houtlook-lamellen toe (beschikbaar in eik natuur, eik lichtgrijs en eik donkerbruin) en de nieuwe sfeerwanden volgden in september. Dankzij het huidige gamma van 7 types functionele én decoratieve afsluitingen kunnen we zeggen dat de Pergola SO! past bij elke bouwstijl, of die nu landelijk of eerder modern is. 

Pergola SO! met solar tracker, kantelbare lamellen, led sterrenhemel, Bluetooth speakers en screens.

Winsol ontwikkelde 4 moodboards en 3 stijlen om de sfeerwanden in de markt zetten. Hierbij is het inspireren van de consument belangrijk. De verschillende stijlen met de bijhorende sfeerwanden – cottage & landelijk, modern & minimalistisch, romantisch & huiselijk en horeca – zullen ook te zien zijn op R+T. 

Meer info op pergola-so.com

Pergola SO! solar tracker: automatische besturing van de lamellen volgens de stand van de zon 

De SO! Star en SO! Chic zijn standaard uitgerust met een automatische motor die de stand van de zon volgt en vervolgens om de 4 minuten de lamellen met 1° kantelt. Jij hoeft niets te doen, dit gebeurt volledig automatisch, het ganse jaar door. Dit wordt daarnaast ook als optie aangeboden bij de SO! Cosy. 

Winsol is met deze functie uniek in de markt. 

Dankzij de automatische besturing verlies je bovendien amper invallend daglicht wanneer de pergola aan het huis is aangebouwd. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details