NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Zuid-Koreaanse tractoren komen verrassend uit de hoek
Een lading hooi voor én achter.

Zuid-Koreaanse tractoren komen verrassend uit de hoek

Na een diversificatie die gericht was op de hobby- en tuinbouwsector, omvat de merkenportefeuille nu Deutz-Fahr tractoren, Giant wielladers, Herculano en Pronar aanhangwagens, en een veelbelovende nieuwkomer op de Belgische markt: de Zuid-Koreaanse TYM compacttractoren. Een aangename kennismaking.

Tekst Philip Doutreligne    |    Beeld Cnudde BV / TYM

TYM maakt al ruim zestig jaar performante en hoogkwalitatieve tractoren in de range van 19 tot 150 pk. In 2004 lanceerde het zijn compact gamma, dat wereldwijd een sterke reputatie wist op te bouwen bij de groenprofessionals die op zoek waren naar een lichte, wendbare en toch krachtige tractor.

De T393 met sneeuwschijf en zoutstrooier.

Onbekend is onbemind?

Waarom een Zuid-Koreaans merk, horen we u denken? We staan er niet steeds bij stil, maar Zuid-Koreaanse technologie heeft nu reeds een grote impact op ons leven: we kijken naar een LG flatscreen, appen met onze Samsung smartphone en rijden met KIA of Hyundai… Dezelfde zin voor technologie en innovatie als in hun wagens en consumentenelektronica passen de Zuid-Koreanen al die jaren reeds toe bij de TYM tractoren. Veel grote wereldmerken – zoals New Holland, Zetor en Deutz-Fahr – kopen bepaalde modellen tractoren en componenten aan in Zuid-Korea en verkopen deze onder eigen merknaam.

Rechtstreekse invoer

Na zeven jaar vertrouwdheid met het merk TYM via Deutz-Fahr, deed zich de mogelijkheid zich voor om deze tractoren rechtstreeks te importeren voor België. Garage Cnudde greep de opportuniteit met beide handen aan. Het grote voordeel voor de klanten is dat er geen derde partijen als agent, invoerder, groothandel of verdeler bij betrokken zijn. Cnudde bv neemt alles op zich, tot en met de dienst-na-verkoop en de herstellingen. En dat scheelt een flink stuk op de aankoopprijs. Zo stelt Cnudde bv machines van topkwaliteit uit het hogere middensegment ter beschikking tegen een kostprijs die eerder naar het lagere segment neigt.

De uitgebreide stock.

Technologie en innovatie

Op technologisch vlak weten de tractoren van TYM ook hun mannetje te staan, door het gebruik van de wereldbefaamde Yanmar motoren en een automatische hydrostatische versnellingsbak die zich zeer intuïtief laat bedienen door twee rijpedalen voor de rijrichting en een eenvoudige elektrische bediening van de aftakas. Hierdoor kan alle aandacht van de bediener naar zijn werk gaan.

Bewezen betere prestaties

Dankzij de vele voordelen van de Zuid-Koreaanse machines en het succes van de verkoop, telt Cnudde bv het hoogste aantal inschrijvingen in België bij de DIV voor voertuigen minder dan 50 pk met hydrostatische aandrijving.

Ook werden een aantal onafhankelijke testen uitgevoerd, waarbij de prestaties van de TYM tractoren werden vergeleken met die van andere, gelijkaardige machines, meer specifiek op het vlak van hefvermogen. Doordat de assen bij TYM sterker zijn, kunnen er grotere hefcilinders gemonteerd worden, met als resultaat gemiddeld 40 % meer netto hefvermogen dan een concurrerend merk van vergelijkbare bouwgrootte. Dit is een enorm pluspunt, omdat men bij andere merken soms te snel tegen de technische limieten aan zit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details