NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Terug naar overzicht

DLF BV

Het beste gras voor sport, recreatie en veehouderij

DLF is wereldmarktleider in graszaden voor sport, recreatie en veehouderij.
Met een marktaandeel van 50% in Europa en 30% wereldwijd is de kans groot dat het gras waarop je geniet in je tuin ingezaaid is met ons graszaad. Als je van sport houdt dan heb je waarschijnlijk je favoriete spelers zien scoren op een voetbalveld van ons gras. Daarnaast heeft het vee dat jou voorziet van vlees en melk, gegraasd in een weide met ons gras.

Wetenschap produceert betere zaden
Aan gras worden hoge eisen gesteld: het moet gemakkelijk in onderhoud en robuust zijn, een hoge betredingstolerantie hebbe en snel herstellen. Onze klanten verwachten elk jaar rassen die van een betere kwaliteit zijn dan het jaar ervoor. Daarom steken we veel geld en tijd in onze onderzoeksfaciliteiten. Ongeveer 11% van onze 2.200 werknemers is betrokken bij onderzoek. We voeren over de hele wereld veredelingsprogramma’s uit om rassen te produceren die gedijen in een uitdagend klimaat, op moeilijke bodems en voor de meest veeleisende en kritische doelgroepen ter wereld. Daarom worden onze rassen vaak gekozen voor grote evenementen zoals het EK- en WK-voetbal.

4turf®: een extra sterke zode met tetraploïd Engels raaigras
4turf® is een reeks tetraploïde Engels raaigrasrassen, speciaal ontwikkeld voor een snellere vestiging, sterkere en diepere beworteling en een hogere stresstolerantie dan diploïde Engels raaigras. 4turf® is beter bestand tegen uitdagende omstandigheden, zoals droogte, kou, ziekte en betreding.

4salt®: grasrassen die beter bestand zijn tegen zout
4salt®-grasmengsels hebben een betere zouttolerantie dan de standaard graszaadmengsels. Dit betekent dat de grassoorten in deze mengsels veel beter bestand zijn tegen verzilting van de bodem. Wanneer een sportveld beregend wordt met brak water ben je nog steeds verzekerd van een mooie, groene grasmat. Ook bermen (denk aan strooizout) en golfbanen aan de kust profiteren van de verhoogde zouttolerantie van de 4salt®-mengsels.

Microclover®: kleinbladige klaver voor een duurzame, groene openbare ruimte of gazon
Een donkergroene en dichtbegroeide grasmat zelfs in periodes van droogte, die tegelijkertijd stikstof én gewasbeschermingsmiddelen bespaart. Dat is mogelijk met Microclover®, een kleinbladige klaversoort die door DLF speciaal is ontwikkeld voor de milieubewuste sportveld- en groenbeheerders.

ProNitro: geeft elk graszaadje een snelle start
ProNitro® is een stikstofcoating en hydroactieve watermanagement technologie, die zorgt voor een betere opname van nutriënten en water door het kiemplantje. Traditionele bemesting tijdens inzaai wordt hierdoor overbodig. ProNitro® staat in alle situaties garant voor een snellere vestiging, wat resulteert in 34% meer planten en 30% meer wortelmassa. Dit draagt bij aan een gezondere grasmat en minder onkruiden.

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Graszaadleverancier Adres Goessestraatweg 17b
4421 AD Kapelle
Nederland
Telefoonnummer +31 113 - 347 911 E-mailadres [email protected] Website dlf.nl

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details