NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Husqvarna onthult nieuwe generatie professionele 90 cc-kettingzagen

Husqvarna onthult nieuwe generatie professionele 90 cc-kettingzagen

Het gaat om twee modellen, Husqvarna 592 XP® en Husqvarna 585, beiden enorm krachtig en efficiënt met een wendbaarheid die ongebruikelijk is voor kettingzagen van dit vermogen. Ze bieden de gebruiker hierdoor een maximale productiviteit aan, zowel voor werken in de bosbouw als bij het onderhoud van bomen in de stad bijvoorbeeld.

Nauwe samenwerking met kenners uit het veld

Voor de ontwikkeling van de nieuwste generatie professionele kettingzaken werkte Husqvarna nauwgezet samen met professionele bos- en boomwerkers uit de hele wereld. Op die manier bundelt het merk de uiteenlopende behoeften van professionals en biedt het de gebruikers een ongeëvenaarde kwaliteit aan.

Husqvarna lanceert daarom niet één, maar twee 90 cc-kettingzagen. De meest geavanceerde van de twee, de 592 XP®, is speciaal ontwikkeld voor de meest veeleisende gebruikers en biedt de beste zaagcapaciteit[i] en de beste verhouding vermogen-gewicht op de markt[ii]. Het model 585 is dan weer bedoeld voor professionals die een stevige, gebruiksvriendelijke en toch krachtige kettingzaag nodig hebben.

“Het doet ons plezier dat we eindelijk deze kettingzagen van 90 cc kunnen voorstellen, want we weten dat er veel vraag naar is. Enerzijds zijn we er met de 592 XP® in geslaagd de prestaties ten top te drijven en gebruikers een ongeëvenaarde productiviteit te bieden. Anderzijds bieden we met de stevige 585 een gemoderniseerde versie van onze vertrouwde technologie”, zegt Gent Simmons, Global Portfolio Director for Tree Professional bij Husqvarna.

Story image

592 XP® – Ultieme kracht voor de meest veeleisende gebruiker

De Husqvarna 592 XP® is een stevig gebouwde kettingzaag die goed presteert in zware omstandigheden. Hij biedt een onovertroffen combinatie van laag gewicht en hoog vermogen, wat de efficiëntie absoluut ten goede komt. De 592 XP® kan moeiteloos zaagbladen van 36” aan en is leverbaar met het nieuwe, lichte zaagblad Husqvarna X-Tough Light.

Om zijn uitmuntende zaagcapaciteit ten volle te benutten, wordt hij het best uitgerust met X-Cut C85- en C83-kettingen. In combinatie met nieuwe, lichte onderdelen en het zaagblad X-Tough Light is hij aanzienlijk lichter dan zijn voorgangers. Dankzij het lagere gewicht, het geoptimaliseerde evenwicht en de verbeterde vorm van de handgreep, wordt het mogelijk om comfortabeler en langer te werken. Dankzij de X-Torq-motor is de uitstoot lager, terwijl de prestaties ongeziene niveaus halen. De eenvoudigere starttechnologie op basis van AutoTune 3.0 zorgt ervoor dat de motor snel start, ongeacht de omstandigheden in het park of bos.

De Husqvarna 592 XP® is niet alleen zeer krachtig en comfortabel in gebruik, hij biedt ook Bluetooth®-connectiviteit. De kettingzagen kunnen dus worden uitgerust met connectiviteitsapparatuur van Husqvarna en gekoppeld aan Fleet Services om het product te traceren en het onderhoud en beheer te vergemakkelijken. De connectiviteitsapparatuur is vanaf dit najaar beschikbaar.

Story image

585 – Moderne prestaties met traditionele technologie

De Husqvarna 585 blinkt uit in prestaties en wendbaarheid, maar wat hem echt onderscheidt van andere kettingzagen, is de eenvoud en stevigheid.

Dit is een enorm duurzame kettingzaag, die in alle omstandigheden start en werkt. Het stevige en duurzame ontwerp kan moeiteloos zaagbladen van 36” aan, en is compatibel met de nieuwe massieve X-Tough bladen.

Met de gemakkelijk af te stellen naaldcarburator, het verbeterde evenwicht en de comfortvoorzieningen koppelt hij traditionele technologie naadloos aan moderne ontwikkelingen. Dit is de krachtige en robuuste kettingzaag waar professionals op kunnen rekenen om zelfs de grootste bomen te vellen in moeilijke omstandigheden. Net als bij de 592 XP, zijn de kettingen X-Cut C85 en C83 een garantie voor de uitstekende zaagcapaciteit van de 585. Bovendien zorgt de X-Torq-motor voor een zuinig brandstofverbruik en minder uitstoot.

Story image

Ontdek meer over de nieuwe generatie professionele kettingzagen en bekijk de volledige persconferentie via deze link.

[i]Volgens de testen die RISE SMP heeft gedaan in april 2021, heeft deHusqvarna 592 XP® de beste zaagcapaciteit ten opzichte van zijn naaste concurrent met dezelfde cilinderinhoud: de Stihl MS 661 C-M

[ii]De Husqvarna 592 XP® biedt de beste verhouding vermogen-gewicht ten opzichte van de naaste concurrenten met dezelfde cilinderinhoud: de Stihl MS 661 C-M en Stihl MS 661 Magnum.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details