Dit artikel is ook in het Nederlands beschikbaar, klik op de button hieronder om naar dit artikel te gaan
Ga naar artikel
Cet article est également disponible en français, cliquez sur le bouton ci-dessous pour accéder à cet article
Aller à l'article
Na Verti-Drain®, nu ook revolutionaire topdressers - Keep it Green

NL | FR

Platform voor de beheerders van voetbal- en golfterreinen
Na Verti-Drain®, nu ook revolutionaire topdressers
Het strooimateriaal wordt van 2 tot 14 meter verspreid.

Na Verti-Drain®, nu ook revolutionaire topdressers

Afschaffing van handmatig hendelsysteem

De belangrijkste doeleinden van een bezander/topdresser zijn het verbeteren van de bodemkwaliteit, egaliseren van het oppervlak, verbeteren van de bodemstructuur, beheersen van de viltlaag, helpen bij doorzaaien, en verbeteren van het algehele uiterlijk van het gazon. Toppers in het genre zijn de Rink-machines van Redexim. Die laatste zijn in de sector vooral bekend voor hun Verti-Drain®. Redexim wordt in de BeLux verdeeld door Firma Thomas uit Merchtem.

Een volledig gedigitaliseerde en geautomatiseerde toekomst ligt binnen handbereik.

Simon Lagae, sales Firma Thomas: “Het is belangrijk om weten dat Redexim-machines voor 95% werktuigen zijn, vooral toegespitst op tractoren. Het Nederlandse merk is sterk gepositioneerd voor zowel kunst- als natuurgras. Met Verti-Drain® als bekendste exponent, sinds de jaren 80. Daar kan niemand omheen. Maar wat de laatste tijd steeds meer aan belang wint, zijn de Rink-bezanders – topdressers, in het Engels. Rink Maschinenbau, gevestigd in Duitsland, heeft in samenwerking met Redexim namelijk enkele bezanders ontwikkeld én verbeterd voor het uiterst nauwkeurig verspreiden van zand en infill-materialen. De snelheid van de band en die van de borstel of spinner zijn met hoge precisie op elkaar afgestemd, wat zorgt voor een optimale strooidikte.” 

Geen gedoe meer met in en uit de cabine springen.

Bezanders, van handmatig naar hightech

Bezanders zijn ontworpen om zowel zand voor natuurgras en kunstgras als infill voor kunstgras te verspreiden. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een Verti-Drain® voor het prikken en beluchten van de grond, wordt de toegang van essentiële voedingsstoffen tot de wortels vergemakkelijkt. Dit omvat elementen zoals zuurstof, water en meststoffen. 

“Vroeger werd de werking van de bezander met een simpele, hydraulisch gestuurde hendel geregeld. Dat kreeg een stevige update. Nu zorgt een knop – Analog Flow Control System – ervoor dat de band begint te draaien, de schuif opengaat en de borstel of spinner aangestuurd worden. De Rink DS-serie biedt een gebruiksvriendelijk en intuïtief systeem, wat de algehele soepelheid van de bediening verbetert”, gaat Simon Lagae verder. “Deze verbetering maakt de werkplek niet alleen veiliger, maar ook aanzienlijk efficiënter. Door te voldoen aan de IP 65-norm, is de serie uitzonderlijk geschikt voor buitengebruik. Bovendien bevat ze wereldwijd beschikbare standaardonderdelen van toonaangevende merken, wat zorgt voor een snelle en kosteneffectieve levering wereldwijd. Deze aanpak garandeert topkwaliteit voor gebruikers, door betrouwbaarheid te combineren met gemak.”

Hybride besturingssystemen transformeren werkefficiëntie

Er zijn ook hybride systemen beschikbaar. Deze oplossingen bieden een grotere flexibiliteit, wat de ervaring van de gebruiker aanzienlijk verbetert. Met de toegenomen efficiëntie voldoet het perfect aan de behoeften en eisen op het gebied van automatisering, productiviteit en efficiëntie.

“Er bestaan twee versies: DS Hybrid PotiPro Control system en DS Hybrid Vision X control system. Met PotiPro heb je alle hoofdfuncties direct binnen handbereik vanuit de bestuurdersstoel. Het compacte ontwerp en de intuïtieve interface bieden volledige controle over de machine met minimale inspanning. 

Je kunt de snelheid van de band vanuit het bedieningspaneel (zowel PotiPro als Vision X) aanpassen. Dat regelt hoeveel materiaal er naar de achterste schijven/borstel wordt gestuurd. En dit allemaal vanuit de bestuurdersstoel. Geen gedoe meer met in en uit de cabine springen, dus.” “Het vlaggenschip van de Rink DS-serie, de Hybrid met het VisionX-besturingssysteem, vertegenwoordigt de meest geavanceerde optie. Het is uitgerust met een soepele en gebruiksvriendelijke display. Met dit systeem kunnen tot wel twintig aangepaste strooiprogramma’s worden gecreëerd, waardoor het mogelijk is om voorinstellingen op te slaan voor verschillende oppervlakken of gebieden. Bovendien is het systeem beschikbaar in meerdere talen. Een volledig gedigitaliseerde en geautomatiseerde toekomst ligt binnen handbereik”, besluit Simon Lagae.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details